Op onderzoek uit met Pure Talent: het 70-20-10 model

Het 70:20:10 model is een model dat steeds vaker gebruikt wordt binnen de wereld van trainers. Het model brengt in een mooi kader naar voren dat wij niet alleen leren door boeken te lezen, lessen te volgen of andere informatieve wegen. Het model stelt namelijk dat wij voor een veel groter deel leren door in de praktijk aan de slag te gaan.

De kern van het 70:20:10 model bedacht door Charles Jennings, luidt als volgt:
70% = leren door te werken
20% = leren via feedback van anderen
10% = leren via formele trainingen en cursussen 

Volgens het model wordt 10% geleerd door middel van trainingen en cursussen. Het model stelt hiermee dat het grootste leerrendement dus wordt behaald in de praktijk. Helaas zien we vaak genoeg dat deelnemers de toepassing in de praktijk vaker dan eens links laten liggen. Wat betekent dit voor het leerrendement? En natuurlijk de grotere vraag: hoe zorgen we dan wel voor een effectief leerrendement?

Dit is een vraag waar wij ons bij Pure Talent in de aankomende tijd mee bezig gaan houden. Wat zegt de wetenschappelijke literatuur ervan en hoe wordt dit model in de praktijk toegepast door onze eigen trainers? Wat hebben deelnemers van de trainingen ervaren, passen zij nog steeds de kennis uit de trainingen toe?

Elke maand bieden we jullie een kijkje in de voortgang van dit onderzoek, dus ben je ook benieuwd naar de uitkomst? Blijf ons volgen op Linkedin en leer met ons mee!