Saskia

Saskia Schalekamp

Saskia coacht en traint professionals, managers en teams om de beste versie van zichzelf te ontdekken, in lijn met de doelen van de organisatie. Saskia ontwerpt en begeleidt personal- en leadership development programma's en coacht teams in organisatie. Ze neemt daarin haar jarenlange ervaring als organisatieadviseur mee en haar opleidingen in NLP, Transactionele Analyse, Systemisch werken en Teamcoaching. Haar kernwaarden zijn authenticiteit, creativiteit, energie en verbinding.

Leer Saskia nog wat beter kennen: 

Waarom heb je gekozen om bij Pure Talent te gaan werken?

Pure Talent heeft een aanstekelijke energie en het is een professioneel bureau waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. De jarenlange band met opdrachtgevers bewijst dat.       

Wat is jouw kracht binnen Pure Talent? 

Als coach en trainer bied ik, te midden van alle drukte, een moment van reflectie en inspiratie. Hierdoor komt een frisse blik op vraagstukken naar boven. Mijn sterke waarnemingsvermogen is mijn kracht. Ik luister naar dat wat tussen de regels door gezegd wordt. Daardoor valt mij vaak op wat voor anderen verborgen blijft. Dat breng ik aan het licht. Daarbij durf ik te confronteren, maar altijd zo dat ik in verbinding blij met de ander. Ik zet mijn humor en creativiteit in om diepgang ook licht en luchtig te maken. Mijn kernwaarden zijn authenticiteit, creativiteit, energie en verbinding.     

Wat inspireert jou? 

Oosterse wijsheden inspireren mij. Ik verdiep mij graag in het Boeddhisme en Taoïsme. Er ligt daar kennis voor het oprapen die we in het Westen vergeten zijn.

Wat zijn jouw andere talenten buiten Pure Talent? 

Naast mijn werk als coach & trainer ben ik songwriter. Ik schrijf Nederlandstalige muziek, onder andere voor Kinderen voor Kinderen. En ik ben zeezeiler: met mijn man en 3 kinderen hebben we de Stille Oceaan over gezeild. Een grote uitdaging waar ik mezelf weer beter heb leren kennen.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

"Wei Wu Wei"

Mijn toenmalige manager bij consultancybureay Twynstra Gudde gaf mij dit advies. Ze zag mij een slag in de rondte werken. Wei Wu Wei is een taoïstisch begrip, dat zoiets betekent als: handelen door niet te handelen. Door puur aanwezig te zijn voeg je als mens (en als coach) al toe. Vertrouw daarop. Door dit begrip toe te passen, houd ik maat in wat ik doe, wat uiteindelijk ook beter werkt voor opdrachtgevers!

Welke quote is waardevol voor jou?

“What you think, you become. What you feel, you attract. What you imagine, you create.” Boeddha