6.0 Thema Virtueel

De huidige samenleving kenmerkt zich door een hoog tempo gepaard met hoge verwachtingen. Digitalisering, informatie overload en constante bereikbaarheid, zijn begrippen die een grote rol spelen in deze tijd. Het is noodzakelijk voor medewerkers om hierop in te spelen, echter zijn bijbehorende skills hiervoor nodig. Deze skills nemen vaak de vorm aan van soft skills: waaronder creatief denken, ondernemerschap of flexibiliteit. Soft skills geven je de mogelijk te laten zien waarom jij anders bent en kunnen écht het verschil maken voor de werknemer.

'De kunst van het thuiswerken'

De laatste maanden is alles veranderd zowel werk als privé, thuiswerken heeft een andere dimensie gekregen en daarbij ook de bijkomende uitdagingen. Werken als professional thuis vereist een nieuwe flexibiliteit en inzet, tegelijkertijd zijn heldere doelen en de combinatie met je privéleven minstens zo belangrijk. Kun je aan de hoge verwachtingen, van jezelf en je omgeving, voldoen? En hoe stel je je eigen verwachtingen en de verwachtingen in de organisatie bij, als je lichaam daar bijvoorbeeld om vraagt?

Binnen deze training kijken we naar de druk die de huidige situatie, waarin we allemaal thuis werken, op onze work-life balance legt en gaan we aan de slag met het reduceren van stressoren. Zo krijg jij plezier in thuiswerk èn balans in je privé leven.

Leiding geven op afstand in 21st Century

De huidige samenleving kenmerkt zich door een hoog tempo gepaard met hoge verwachtingen. Digitalisering, informatie overload, constante bereikbaarheid en online thuiswerken, zijn begrippen die een grote rol spelen in deze tijd. Deze training is bedoeld voor leidinggevenden aan virtuele teams. Je geeft leiding aan een projectgroep op afstand of communiceert via mail, videoconferences met je teamleden.

Volgende vraagstukken komen aan de orde;

Hoe communiceer je effectief met je medewerkers, hoe handhaaf je de productiviteit, hoe motiveer je je medewerkers. Je kunt als leidinggevende op afstand niet meer alles overzien en zult gebruik moeten maken van je medewerkers met gedeeld leiderschap.

Als leidinggevende is het noodzakelijk hierop in te spelen voor zowel je medewerkers als voor jezelf zijn de juiste skills nodig. Deze skills nemen vaak de vorm aan van soft skills: waaronder creatief denken, ondernemerschap of flexibiliteit.

‘Hoe bedoelt u?’

Mensen kunnen heel veel praten en toch weinig zeggen of elkaar volledig verkeerd begrijpen. Een goed gesprek voer je niet alleen. Benieuwd hoe jij je communicatieve vermogen kunt vergroten? Hoe je helder en daadkrachtig gesprekken kunt sturen? Hoe je door het versterken van je verbale en non-verbale communicatie meer impact hebt?

‘Verkoop jezelf in één minuut’

In de huidige tijd bereik je meer met een zorgvuldig opgebouwd netwerk. Daarom gaan we in deze training op een actieve en dynamische manier aan de slag met specifieke vormen van netwerken. Hoe stevig is jouw netwerk?

'Pitch en impact'

Tijdens deze training leer je hoe je in korte tijd en met weinig woorden veel kunt zeggen.

Pitch je ideeën, je organisatie en jezelf met overtuigingskracht.