3.0 Thema Presentatievaardigheden

Een organisatie onderscheid zich door de medewerkers. Een krachtige spreker is het visitekaartje voor de organisatie. Hoe kun je je presentatie meer kracht en overtuiging geven. De beste sprekers hebben hier de nodige trainingsuren aanbesteed. 

'Persoonlijk presenteren'

De basis van een goede presentatie bestaat zeker niet alleen uit inhoud die hout snijdt, maar ligt voornamelijk in de manier van presenteren. In deze opleiding werken we aan de persoonlijke kwaliteiten van de deelnemer die leiden naar een natuurlijke en zelfverzekerde presentatie. 

'Een echt verhaal'

Storytelling is een techniek die je presentatie versterkt. Het is een verhaal gepassioneerd overbrengen. Bij storytelling richten we ons op de inhoud werkelijk kunnen verbinden met wie je authentiek bent. Het verhaal komt binnen vanuit jou! 

'Pitch en impact'

Tijdens deze opleiding leer je hoe je in korte tijd en met weinig woorden veel kunt zeggen.

Pitch je ideeën, je organisatie en jezelf met overtuigingskracht. 

 

Presenteren voor grote groepn

Steeds meer bedrijven zien in dat je niet meer wegkomt met een gewone presentatie. Het moet inspirerend, overtuigend, prikkelend, maar vooral ook memorabel zijn. Daarom zie je dat er vaak gekozen wordt voor de TED talk methode waarbij verbinding wordt gezocht met het publiek. Het zorgt voor een unieke balans tussen inhoud, storytelling en interactie. Het wereldwijde succes van TED talks toont aan hoeveel impact een presentatie kan hebben. 

'Maak het verschil'

Steeds meer mensen vallen al in slaap bij de eerste PowerPointslide. Je kent het wel; slides vol tekst, cijfertjes en nietszeggende grafieken. Maar het kan ook anders.

'Voor (Young) Professionals'

Als (young) professional wordt er van je verwacht dat je jezelf zichtbaar maakt in de organisatie. Hierbij is het fijn om  overtuigend te presenteren. Door je vooropleiding en/of werkervaring ben je vaak al bekend met de technieken die horen bij een goede opbouw van een presentatie, maar met meer overtuiging en inspiratie voor de groep staan is nog een uitdaging.